Uitglijden in de Badkamer Voorkomen Tips Advies en Informatie

Uitglijden in de Badkamer Voorkomen Tips Advies en Informatie

Hoe kun je uitglijden in de badkamer voorkomen? Tips advies en informatie om ervoor te zorgen dat je badkamer minder glad is. Op deze pagina Uitglijden in de badkamer voorkomen zijn tips advies en informatie te voorkomen.

Uitglijden in de Badkamer Voorkomen Tips Advies Informatie

Er is een reeks aan maatregelen die je kunt treffen om uitglijden in de badkamer te voorkomen. Sommige manieren om de badkamer minder glad te maken zijn heel simpel en direct uit te voeren. Andere oplossingen tegen gladheid en uitglijden in de badkamer vergen wat meer werk.

Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer

Het is uiteraard onvermijdelijk dat de badkamer nat en vochtig wordt. Maar je kunt er wel voor zorgen dat na gebruik van de douche of het bad de badkamer zo snel mogelijk opdroogt. Met een goed werkende ventilatie zorg je ervoor dat de badkamer niet langer nat blijft dan nodig is. Belangrijk is dat je de ventilatieroosters minimaal één keer per jaar goed schoonmaakt zodat de vochtige lucht goed wordt afgevoerd. Zo ongeveer om de vier tot vijf jaar zou je het gehele ventilatiesysteem moeten laten schoonmaken en controleren door een gespecialiseerd bedrijf…ventilatie tips >

Kies voor een antislip vloer in de badkamer

Dat er water en vocht op de vloer van de badkamer komt is uiteraard onvermijdelijk. Echter het is niet nodig dat de badkamervloer hierdoor spekglad wordt. Als de badkamer gaat renoveren of een nieuwe badkamer gaat inrichten is het goed om te kiezen voor een antislip badkamervloer. Vaak voor slechts weinig meerkosten is dit mogelijk.

Bestaande badkamervloer antislip maken

Gelukkig zijn er ook oplossingen voor het antislip maken van de bestaande badkamervloer en douchevloer. Tegenwoordig het mogelijk om de vloer van de badkamer te bewerken zodat deze niet meer glad is. Dit gebeurt op een onzichtbare manier die de vloer verder niet aantast. Zo kun je de kans op uitglijden in de badkamer voorkomen en tot vrijwel nul terugbrengen.

Kies voor een inloopdouche

Van oudsher heeft een douchecabine vaak een douchebak met een vrij hoge instap. Bij het in en uit de douche stappen verhoogt dit de kans op uitglijden aanzienlijk en dit is zeker het geval als er geen maatregelen tegen uitglijden in de douchebak of op de badkamervloer genomen zijn. Een goed alternatief is de drempelloze instapdouche. Hierdoor voorkom je de kans op uitglijden en ongelukken aanzienlijk. Zeker als de douchevloer antislip gemaakt is.

Kies voor een instapbad

In en uit het bad stappen kan gevaarlijk zijn. Zeker als je niet helemaal meer goed ter been bent. Maar zelfs al ben je 100% topfit is er altijd de kans op uitglijden in bad. Met regelmaat gebeuren er ongelukken door uitglijden in bad. Een goede manier om dit te voorkomen is te kiezen voor een instapbad. Je hoeft dan niet meer de hoge instap te maken als je het bad ingaat. Zo verklein je de kans op uitglijden aanzienlijk.

Badmatten kunnen gevaarlijk zijn

Alhoewel het vaak aantrekkelijk is om een badmat onder de voeten te hebben als je aan de wastafel staat, is er ook een risico op uitglijden als je een badmat gebruikt. Zeker als deze geen antislip laagje aan onderzijde heeft is het verre van denkbeeldig dat de badmat gaat glijden als je erop stapt met alle mogelijke gevolgen van dien. Ook is het mogelijk dat je over een badmat struikelt. Wil je toch een badmat gebruik, zorg dat dat je er een neemt met antislip onderzijde. Ook is het van belang dat hij niet te dik is zodat je er niet over kunt struikelen.

Bijpassende Advies en Informatie

Herkomst Afbeeldingen en Filmpjes
Foto: Bette Sanitair
Filmpje: Milieu Centraal