Inloopdouche Voordelen

Inloopdouche Voordelen Voorbeelden Advies Informatie

Een goede manier om uitglijden in de badkamer te voorkomen is te kiezen voor een inloopdouche. Wat zijn de inloopdouche voordelen? Waarom is het verstandig om voor een inloopdouche te kiezen? Op deze pagina inloopdouche voordelen voorbeelden advies Informatie zijn de antwoorden te vinden.

Wat is een inloopdouche?

Van oudsher heeft een douchecabine vaak een douchebak met een vrij hoge instap. Bij het in en uit de douche stappen verhoogt dit de kans op uitglijden aanzienlijk en dit is zeker het geval als er geen maatregelen tegen uitglijden in de douchebak of op de badkamervloer genomen zijn. Bij een zogenaamde inloopdouche is er geen sprake meer van een douchebak in de klassieke zin van het woord. De badkamervloer loopt op dezelfde hoogte over in de douchevloer. Soms ligt er nog wel een roostertje voor de waterafvoer. Maar ook deze heeft dezelfde hoogte

Inloopdouche Voordelen

De inloopdouche voordelen zijn legio. Omdat je bij het betreden en verlaten van de inloopdouche geen hoogte meer hoeft te overbruggen en ook geen grotere stap hoeft te maken, wordt de kans op uitglijden in de douche en ongelukken aanzienlijk verkleind. Zeker als de douchevloer en badkamervloer ook nog eens antislip zijn gemaakt, wordt de kans op uitglijders uiterst klein. Daarnaast vinden veel mensen een inloopdouche ook veel mooier. Douche en badkamer kunnen veel meer een geheel vormen waardoor de badkamer veel rustiger wordt. Een ander voordeel is dat het douchegedeelte veel ruimer gemaakt kan worden. Sterker nog je kunt er gemakkelijk twee douches naast elkaar plaatsen of een grotere douchekop ophangen voor de verhoging van het douchecomfort.

Inloopdouche Voorbeelden

Inloopdouches zijn tegenwoordig in een groot aantal verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Van een heel simpele kant-en-klaar oplossing tot een zeer geavanceerde inloopdouche met verschillende soorten stralen, massagedouche en wat je al niet meer kunt hebben.

Bijpassende Advies en Informatie

Foto Verantwoording
Foto: Bette Sanitair (bij persbericht)